Μην τζογάρεις με τη ζωή σου

Crime Scene e1346705897809 550x295Γυρνάς σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, έχεις μαζί σου όλη την σημερινή είσπραξη. Τα περισσότερα από τα λεφτά που κουβαλάς δεν είναι δικά σου, τα χρωστάς. Είναι πολλά τα λεφτά.

Είσαι μόλις μερικά μέτρα από την είσοδο του σπιτιού σου, σκέφτεσαι έφτασα, ο κίνδυνος έφυγε, και ξαφνικά εμφανίζεται ένας τύπος κρυμμένος πίσω από ένα αυτοκίνητο μπροστά σου, κρατάει ένα τεράστιο κουζινομάχαιρο, το κουνάει μπροστά σου και σου φωνάζει. Δεν πολυκαταλαβαίνεις τι λέει, σου φωνάζει τη τσάντα σου. Σκέφτεσαι, "δε μπορώ να τη δώσω, δε θα ξεχρεώσω ποτέ". Συνδυάζεις στο μυαλό σου τις τεχνικές που μέρα παρά μέρα προπονείσαι. Το 'χεις. Ξέρεις να μπλοκάρεις το μαχαίρι. Αποφασίζεις να του αρνηθείς και να του πεις να φύγει από μπροστά σου. Αυτός σου επιτίθεται, μπλοκάρεις το μαχαίρι και τον κλωτσάς με δύναμη στα γεννητικά. Πέφτει κάτω και εσύ αρχίζεις να τρέχεις προς την είσοδο του σπιτιού σου. Τελικά τα κατάφερες, είσαι χαρούμενος, τα κατάφερες, είσαι ασφαλής μπροστά στην είσοδο του σπιτιού σου και έχεις και την τσάντα. Ψάχνεις να βρεις τα κλειδιά σου, το μπουφάν σου είναι υγρό, μα γιατί.. Κοιτάς τα χέρια σου, είναι κόκκινα, αιμορραγείς, σε κάρφωσε. Δεν έχεις δύναμη να μείνεις όρθιος, ακούς γύρω σου να φωνάζουν, "κάποιος να τον βοηθήσει, καλέστε το ασθενοφόρο".

Είναι πλέον πολύ αργά, αλλά τουλάχιστον έχεις τη τσάντα..

Μην τζογάρεις με τη ζωή σου

Στο Krav Maga έχουμε ένα πλήθος τεχνικών αυτοάμυνας για όλων των ειδών τις επιθέσεις, μαχαίρια, όπλα, ρόπαλα, γυμνά χέρια, οποιοδήποτε τύπο επίθεσης, για ένα ή περισσότερα άτομα. 

Οι τεχνικές είναι πολύ αποτελεσματικές, πλησιάζουν την τελειότητα. Εάν τις εφαρμόσεις σωστά θα είσαι ασφαλής.
Λάθος! Οι τεχνικές βελτιώνουν εξαιρετικά την πιθανότητά σου να γυρίσεις σπίτι ασφαλής, αλλά ποτέ δε θα έχεις τη βεβαιότητα ότι τελικά θα τα καταφέρεις.
Σε μια ενδεχόμενη μάχη με μαχαίρι, θα τρυπηθείς, σε μια επίθεση με λοστούς θα χτυπηθείς, σε μια ένοπλη επίθεση θα βρεθείς τραυματισμένος (εάν όχι νεκρός). Δυστυχώς οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου, αλλά και να ήταν, θα το ρισκάρεις;
Εάν μπορείς να το αποφύγεις κάνε το. Εάν έχεις τη δυνατότητα να αποφύγεις το περιστατικό, απέφυγέ το! Τι θέλει από εσένα; Το πορτοφόλι σου; το κινητό σου; Δώσε το και γύρνα σπίτι σου ασφαλής. Αύριο είναι μια καινούρια μέρα για να βγάλεις περισσότερα λεφτά και να αγοράσεις καινούριο κινητό. Δεν είσαι στο νοσοκομείο διασωληνωμένος, δεν κλαίνε οι συγγενείς σου για την απώλειά σου. Μην παίζεις τη ζωή σου στις πιθανότητες!