Οι εκπαιδευτές

Γιάννης Καρκαλάκος (IKMF E1, Lead Civilian Instructor)

20151129 143419 3small

Ο εκπαιδευτής Γιάννης Καρκαλάκος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της IKMF, κατέχει το βαθμό του E1 (Expert 1) καθώς ασχολείται με το Krav Maga για περισσότερο από 10 χρόνια. Ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, ενώ δεν έχει ασχοληθεί με άλλες πολεμικές τέχνες ή συστήματα αυτοάμυνας, αφού κανένα άλλο σύστημα δεν κατάφερε να τον πείσει ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει υπό αληθινές συνθήκες "δρόμου" που μπορούν να συμβούν στη καθημερινότητα ενός πολίτη.
Από την πρώτη του επαφή με το Krav Maga έως σήμερα δεν έχει σταματήσει να προπονείται και να συμμετέχει σχεδόν σε όλα τα δρώμενα και μετεκπαιδεύσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας Krav Maga, IKMF.

Μετά από 5 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης ως μαθητής αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να μεταδώσει αυτόν τον τρόπο σκέψης και προπόνησης σε όσο περισσότερο κόσμο μπορεί. Έτσι, εκπαιδεύτηκε από πολλούς Ισραηλινούς GIT, όπως οι Avi Moyal (Master 2), πρόεδρος της IKMF και μαθητής του Imi (ιδρυτής του συστήματος), Tamir Gilad (Expert 5), Israel Cohen (Expert 3), Megan Berkman (Expert 3), Dan Oren (Expert 2), Guy Bilia (Expert 2), David Stevens (Expert 2), Marcus Torgeson (Expert 2), Hen Toledano (Expert 1) Shlomi Bouzaglo (Expert 1), Jean Paul Jauffret (Expert 4), πέρασε το σχολείο εκπαιδευτών της IKMF με επιτυχία και ξεκίνησε να διδάσκει.

Ένα χρόνο μετά, η ευαισθησία του στα παιδιά τον οδήγησε στο σχολείο εκπαιδευτών για παιδιά υπό την εκπαίδευση του Shlomi Moyal (Expert 3, Head Instructor of Women & Kids) όπου και το ολοκλήρωσε με επιτυχία, ενώ το επαναλαμβάνει σχεδόν κάθε χρόνο ώστε να ανανεώνει τις γνώσεις του σχετικά με την παιδική αυτοάμυνα.

Μέσα στο μάθημά του προσπαθεί με τη χρήση παιχνιδιών διδάξει τα παιδιά, το σεβασμό, την αγάπη για το σώμα τους και την άθληση, την εξέλιξη του πνεύματός τους, το ψυχικό σθένος, την προσπάθεια για να καταφέρουν τους στόχους τους, να διεκδικούν αυτό που δικαιούνται και να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων φόβου, στρες, πάθους ή αδυναμίας.

Έπειτα συμμετείχε και ολοκλήρωσε το σχολείο εκπαιδευτών για γυναίκες υπό τον εκπαιδευτή David Stevens (Expert 2) και έθεσε ως στόχο του να εμπνεύσει όσες περισσότερες γυναίκες μπορεί, ώστε να προπονηθούν στο Krav Maga, και να μάθουν να αντιμετωπίζουν κάθε μορφή βίας.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευσή και εξέτασή του στο Expert 1 με εκπαιδευτή του τον ίδιο τον πρόεδρο της IKMF και μαθητή του Imi, Avi Moyal, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι η πηγή του Krav Maga.

Υποστηρίζει αναφανδόν πως όλος ο κόσμος θα έπρεπε να προπονείται στο Κραβ Μαγκά, καθώς "Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να έχει την γνώση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε μια κατάσταση ανάγκης".

Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να εκπαιδεύεται από όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της IKMF, παρακολουθεί όλες τις ενημερώσεις του συστήματος, ενώ εξετάζεται σε ετήσια βάση για την τεχνική κατάρτιση και εξέλιξή του τόσο ως ασκούμενος, όσο και ως εκπαιδευτής.

Μέσα στο μάθημά του πέραν από την εκμάθηση των τεχνικών αυτοάμυνας, προσπαθεί να διδάξει στον κόσμο πώς να ζει ασφαλής, να είναι σε εγρήγορση χωρίς όμως να είναι αγχωμένος, να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις επιλέγοντας την καλύτερη λύση για τη δεδομένη στιγμή, είτε αυτές οι καταστάσεις αφορούν τη σωματική του ακεραιότητα είτε όχι.

Πέραν της ιδιότητάς του ως εκπαιδευτής, ο Γιάννης είναι αριστούχος απόφοιτος πληροφορικής από το τμήμα "Επιστήμης κ Τεχνολογίας Υπολογιστών" με μεταπτυχιακό στα "Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συνεργάζεται με μεγάλα κρατικά ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.α. σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων πληροφορικής και πολιτισμού, καθώς και με ιδιωτικές εταιρίες. Ασχολείται με την πληροφορική και την προβολή και προώθηση μέσω ίντερνετ, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με την ασφάλεια της πληροφορικής και την τεχνολογία με έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και την υπεύθυνη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Στόχος του είναι να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε έναν καλύτερο άνθρωπο, σε έναν καλά προετοιμασμένο αμυνόμενο και σε έναν καλύτερο εκπαιδευτή που θα μεταδώσει τον τρόπο σκέψης, τις τακτικές και τις τεχνικές του Krav Maga σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

"..όλοι έχουμε δικαίωμα στην αυτοάμυνα."

 

Αντώνης Παναγιωτόπουλος (IKMF G5 Instructor)

antonis pagagiotopoulos

Ο εκπαιδευτής Αντώνης Παναγιωτόπουλος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της IKMF και κατέχει το βαθμό του G5 (Graduate 5) καθώς ασχολείται με το Krav Maga για περιπου 9 χρόνια. Η αμεσότητα, η απλότητα και ο ρεαλισμός του συστήματος ήταν αυτά που τον έπεισαν να συνεχίσει στο συγκεκριμένο σύστημα αυτοάμυνας παρότι δεν είχε ξεκινήσει με αυτήν την ιδέα.
Ύστερα από σχεδόν μια 5ετία συμμετείχε στο σχολείο εκπαιδευτών το 2017 υπο την διδασκαλία του Andreas Burkert (Expert3) και Shlomi Bouzaglo (Expert3) το οποίο και ολοκλήρωσε επιτυχώς.
"Το κυριότερο ίσως αίσθημα στην επιλογή του Krav Maga σαν σύστημα αυτοάμυνας ήταν οτι ποτέ δεν ένιωσα οτι είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να κάνω ανεξαρτήτως σωματικής και ηλικιακής κατάστασης."
Η εκπαίδευση του συνεχίζεται μέχρι και σήμερα απο την IKMF καθώς και η εξέλιξη του ως εκπαιδευτής και ασκούμενος.
Πολλές φορές η αυτοάμυνα ξεκινάει απο την ψυχολογία και αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να το μεταδώσει σε κάθε μάθημα.
Εκτός του Krav Maga δούλεψε για πολλά χρόνια στον τομέα του ανταλλακτικού και logistics αυτοκινήτων και όχι μόνο. Συνεχίζει στον τομέα τεχνικής υποστήριξης και customer service.
Μέσα από την δική του συνεχή εκπαίδευση και βελτίωση ελπίζει να προσφέρει κάτι ανάλογο και στους γύρω του.
"Κάθε προπόνηση που τελειώνει με χαμόγελο είναι μια καλή προπόνηση"

 

 

Tags: krav maga Αθήνα, Athens, Ano Patisia, Άνω Πατήσια, Δάφνη, Dafni, Καρκαλάκος Γιάννης, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, σχολές krav maga, τι είναι το krav maga, krav maga ikmf, παιδικό krav maga, junior, kids, εκπαιδευτές, kravmaga για αρχάριους