Newsletter


Θέλετε να σας στέλνουμε νέα και άρθρα στο email σας; Γραφτείτε εδώ:

Ο εκπαιδευτής

20151129 143419 3small

Ο εκπαιδευτής Γιάννης Καρκαλάκος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της IKMF, κατέχει το βαθμό του G3 (Graduate 3) καθώς ασχολείται με το Krav Maga για περισσότερο από 7 χρόνια. Ασχολείται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, ενώ δεν έχει ασχοληθεί με άλλες πολεμικές τέχνες (ή συστήματα αυτοάμυνας), αφού κανένα άλλο σύστημα δεν κατάφερε να τον πείσει ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει υπό αληθινές συνθήκες "δρόμου" που μπορούν να συμβούν στη καθημερινότητα ενός πολίτη.
Μετά από προτροπή φίλων του και βλέποντας το πάθος τους για το Krav Maga αποφάσισε να το δοκιμάσει, επισκέφθηκε τη σχολή του Πάρη Σαμαρά το 2010, όπου έκανε μία δοκιμαστική προπόνηση και από τότε δεν έχει σταματήσει να προπονείται μαζί του.

Τα αποτελέσματα της προπόνησης στο σώμα αλλά και τον τρόπο σκέψης του τον ενθουσίασαν, ενώ πλέον πίστεψε στο σύστημα αφού είδε ότι οι προπονήσεις στοχεύουν ρεαλιστικά και αποκλειστικά στο "δρόμο" και την καθημερινότητα. Ο τρόπος σκέψης και διαχείρισης των "δύσκολων" ή και επικίνδυνων καταστάσεων για τις οποίες σε προετοιμάζει το Krav Maga διευκόλυνε και βελτίωνε τη ζωή του καθημερινά, όλο και περισσότερο σε όλους τους τομείς.

Μετά από 5 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να μεταδώσει αυτόν τον τρόπο σκέψης και προπόνησης σε όσο περισσότερο κόσμο μπορεί. Έτσι, αφού εκπαιδεύτηκε από πολλούς Ισραηλινούς GIT, όπως οι Avi Moyal (Master 2), πρόεδρος της IKMF και μαθητής του Imi (ιδρυτής του συστήματος), Tamir Gilad (Expert 5), Israel Cohen (Expert 3), Megan Berkman (Expert 3), Dan Oren (Expert 2), Guy Bilia (Expert 2), David Stevens (Expert 2), Marcus Torgeson (Expert 2), Hen Toledano (Expert 1) Shlomi Bouzaglo (Expert 1), Jean Paul Jauffret (Expert 4), πέρασε το σχολείο εκπαιδευτών της IKMF με επιτυχία. Ένα χρόνο μετά και υπό την εκπαίδευση του Shlomi Moyal (Expert 3, Head Instructor of Women & Kids) ολοκλήρωσε το σχολείο εκπαιδευτών για παιδιά. Θεωρεί πως όλος ο κόσμος θα έπρεπε να προπονείται στο Κραβ Μαγκά, καθώς όπως συχνά λέει: "Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει την ικανότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του". Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να εκπαιδεύεται από όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της IKMF, παρακολουθεί όλες τις ενημερώσεις του συστήματος, ενώ εξετάζεται σε ετήσια βάση για την τεχνική κατάρτιση και εξέλιξή του τόσο ως ασκούμενος, όσο και ως εκπαιδευτής. Μέσα στο μάθημά του πέραν από την εκμάθηση των τεχνικών αυτοάμυνας, προσπαθεί να διδάξει στον κόσμο πώς να ζει ασφαλής, να είναι σε εγρήγορση χωρίς όμως να είναι αγχωμένος, να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις επιλέγοντας την καλύτερη λύση για τη δεδομένη στιγμή, είτε αυτές οι καταστάσεις αφορούν τη σωματική του ακεραιότητα είτε όχι.

Επίσης, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά, για αυτό προσπαθεί μέσα από παιχνίδια να τα διδάξει το σεβασμό, την αγάπη για το σώμα τους και την άθληση, την εξέλιξη του πνεύματός τους, το ψυχικό σθένος, την προσπάθεια για να καταφέρουν τους στόχους τους, να διεκδικούν αυτό που δικαιούνται και να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων φόβου, στρες, πάθους ή αδυναμίας.

Πέραν της ιδιότητάς του ως εκπαιδευτής, ο Γιάννης είναι αριστούχος απόφοιτος πληροφορικής από το τμήμα "Επιστήμης κ Τεχνολογίας Υπολογιστών" με μεταπτυχιακό στα "Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα" του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συνεργάζεται με μεγάλα κρατικά ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.α. σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων πληροφορικής και πολιτισμού, καθώς και με ιδιωτικές εταιρίες. Ασχολείται με την πληροφορική και την προβολή και προώθηση μέσω ίντερνετ, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με την ασφάλεια της πληροφορικής και την τεχνολογία με έμφαση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και την υπεύθυνη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Στόχος του είναι να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε έναν καλύτερο άνθρωπο, σε έναν καλά προετοιμασμένο αμυνόμενο και σε έναν καλύτερο εκπαιδευτή που θα μεταδώσει τον τρόπο σκέψης, τις τακτικές και τις τεχνικές του Krav Maga σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

"..όλοι έχουμε δικαίωμα στην αυτοάμυνα."

 

Tags: krav maga Αθήνα, Athens, Ano Patisia, Άνω Πατήσια, Καρκαλάκος Γιάννης, σχολές krav maga, τι είναι το krav maga, krav maga ikmf, παιδικό krav maga, junior, kids, εκπαιδευτές, kravmaga για αρχάριους

copyscape banner blue 160x56

Το περιεχόμενο του site είναι προστατευμένο, οποιαδήποτε αναδημοσίευση είναι ευπρόσδεκτη εφόσον συνοδεύεται από εμφανές hyperlink προς την πηγή.

survivaltactics.gr