Newsletter


Θέλετε να σας στέλνουμε νέα και άρθρα στο email σας; Γραφτείτε εδώ:

Stay Away, Αυτοάμυνα εξειδικευμένη στις ανάγκες μιας γυναίκας

Στη σχολή μας λειτουργούν τμήματα γυναικείας αυτοάμυνας, στα συγκεκριμένα τμήματα συμμετέχουν μόνο γυναίκες καθώς είναι εξειδικευμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες της γυναίκας για την αποφυγή και απεμπλοκή από καταστάσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή / και σεξουαλικής κακοποίησης. Τα τμήματα γυναικείας αυτοάμυνας γίνονται από τον εξουσιοδοτημένο, από την IKMF, εκπαιδευτή Καρκαλάκο Γιάννη όπου παρακολούθησε και πέρασε με επιτυχία το εξειδικευμένο στη γυναικεία αυτοάμυνα σχολείο εκπαιδευτών.

Τα ειδικά τμήματα μόνο για γυναίκες λειτουργούν σε μορφή ταχύρυθμων κύκλων 6 - 12 εβδομάδων κατόπιν συννενόησης με τις ενδιαφερόμενες. Τα μαθήματα γίνονται Σάββατα πρωί και είναι απαραίτητη η προεγγραφή σας καθώς δεν μπορείτε να ενταχθείτε στα μισά του κύκλου. Εάν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε άμεσα μπορείτε να συμμετάσχετε στα τακτικά μας μαθήματα (ανδρών και γυναικών) όπου πάντα θα σας δίνεται και η επιλογή να προπονηθείτε στις τεχνικές του Stay Away ως έξτρα.

Ο επόμενος κύκλος Stay Away (8 μαθημάτων) θα ξεκινήσει με το δωρεάν σεμινάριο που θα γίνει το Σάββατο 4 Μαΐου στις 11.00 - 12.30.

Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας.

Περισσότερα για το πρόγραμμα Stay Away*

Ήξερες ότι...

  • Το 25% των γυναικών παγκοσμίως γίνεται θύμα βιασμού;
  • Το 100% των γυναικών δέχονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις;
  • Το 85% των θυμάτων αναγνώρισαν από 1 ως 4 λεπτά πριν το περιστατικό ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί αλλά το 90% αυτών δεν έκαναν τίποτε γι' αυτό;

Το Stay Away αποτελεί το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση των γυναικών. Μέσα από έναν πολύ εξειδικευμένο τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων, ο οποίος περιλαμβάνει βαθιά κατανόηση της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, εμπειρία πολλών ετών αλλά και τεχνικές αυτοάμυνας, καταφέρνει να δώσει στην καθημερινή γυναίκα τα εργαλεία που χρειάζεται ώστε να πορεύεται εν ειρήνη. Χιλιάδες συμμετέχουσες σε όλο τον κόσμο έμαθαν να εμπιστεύονται το ένστικτό τους, να αναγνωρίζουν τους οιωνούς των επικίνδυνων περιστατικών, και τελικά να υπερασπίζουν τον εαυτό τους όταν όλα τα άλλα αποτύχουν.

Οι εξειδικευμένες τεχνικές Κραβ Μαγκά για γυναίκες εξελίχθηκαν από την IKMF λόγω της αυξανόμενης ανάγκης και ζήτησης, ως ένα τμήμα των λύσεων αυτοάμυνας οι οποίες δημιουργήθηκαν για τους διάφορους τομείς του Κραβ Μαγκά για Πολίτες.

Το Stay Away επιτρέπει σε κάθε γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας, μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, να μάθει όλες τις ειδικά σχεδιασμένες για γυναίκες βασικές τεχνικές αυτοάμυνας, οι οποίες θα της σώσουν τη ζωή αν έρθει η στιγμή να τις χρειαστεί. Διδάσκει επίσης και πώς μια γυναίκα θα αναγνωρίσει τους οιωνούς ενός βίαιου περιστατικού ώστε να το αποφύγει εκ των προτέρων, ή ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο η ίδια θα θέσει ξεκάθαρα όρια απέναντι σε κάποιον που αποφάσισε να την παρενοχλήσει.

Το Κραβ Μαγκά για Γυναίκες, όπως είναι φυσικό, επικεντρώνεται σε σενάρια σεξουαλικού τύπου επιθέσεων, αφού πρόκειται για τις πλέον συνηθισμένες επιθέσεις τις οποίες είναι πιθανό να δεχτεί μία γυναίκα.

Λόγω του ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις είναι ένα θέμα το οποίο προκαλεί υψηλή συναισθηματική φόρτιση και ανησυχία στις γυναίκες, τόσο που πολλές φορές είναι δύσκολο ακόμη και να το συζητήσει κανείς μαζί τους, οι ειδικές τεχνικές για γυναίκες περιλαμβάνουν ουσιαστική συναισθηματική εκπαίδευση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι αυτές πράγματι θα αποκτήσουν την ικανότητα να προστατεύουν τους εαυτούς τους, δίνοντάς τους την αυτοπεποίθηση αλλά και την απαιτούμενη επιθετικότητα γι' αυτό. Οι τεχνικές έχουν τροποποιηθεί ειδικά ώστε να λαμβάνουν υπ' όψιν τους τον ψυχολογικό κόσμο της γυναίκας, το γεγονός ότι υστερεί σε μυϊκή δύναμη ενάντια στους άνδρες, αλλά και τον τρόπο που εκείνη σκέφτεται.

Επιπρόσθετα θέματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην αυτοάμυνα γυναικών έχουν να κάνουν με την εισβολή κακοποιών στο σπίτι, την προστασία τρίτου προσώπου (προστασία δηλαδή του παιδιού της) και τη χρήση καθημερινών αντικειμένων (κλειδιά, τσάντα, κ.λ.π.) για να αποσοβήσει την επίθεση και να αντεπιτεθεί.

Το Stay Away όχι μόνο θα σε σώσει όταν το χρειαστείς, αλλά θα σου αλλάξει τη ζωή και τον τρόπο που σκέφτεσαι για πάντα!

Εμπιστέψου το ένστικτό σου, απόφυγε τον κίνδυνο, θέσε ξεκάθαρα όρια και αντέδρασε ως τελευταία επιλογή.

*Πηγή: www.kravmaga.gr

copyscape banner blue 160x56

Το περιεχόμενο του site είναι προστατευμένο, οποιαδήποτε αναδημοσίευση είναι ευπρόσδεκτη εφόσον συνοδεύεται από εμφανές hyperlink προς την πηγή.

survivaltactics.gr